Muziek bij de Buren Vlaardingen: een dag vol gastvrijheid en muzikaliteit

Zondag 9 december vond de 2e editie van Muziek bij de Buren in Vlaardingen plaats. Huiskamers toonden hun gastvrijheid met gratis hapjes en drankjes, de muzikanten maakten het af met hun muzikale kers op de taart. Ook Muzileaks hopte van huiskamer naar huiskamer.

Tw/ce

Beginnend bij Tw/ce, bestaande uit twee zussen uit Rotterdam. De een op gitaar, de ander op piano. Vandaag inclusief cajon-speler en bassist! De twee zussen maken gevoelige nummers, zoals over hun overleden hond. Maar ze gebruiken ook grappige momenten als inspiratie voor hun nummers, bijvoorbeeld stupide acties bij datingprogramma First Dates. De dames zijn zeer goed op elkaar ingespeeld en de samenzang is perfect te noemen. 

Inspiratie halen ze uit Lykke Li en First Aid Kit.

Paul Meijer

Verder naar Paul Meijer: een poëtische Vlaardinger die realistische en eigenzinnige teksten schrijft. Klinkt als Stephen Stills, Low, The Brian Jonestown Massacre, Jacques Brel en Leonard Cohen. Maar dan in het Nederlands 😉 .

De Vaart

Tussendoor nog heel even De Vaart meegepikt. Waarschijnlijk was deze huiskamer de enige van Vlaardingen waar zij in pasten. Misschien op het huis van Bassie na… De Vaart was in ieder geval volle bak en luidruchtig Nederlandse covers meezingen met de hele huiskamer. Geen huiskamer in Nederland die niet heeft kunnen meegenieten 😉 .

C.C. Grand

En weer door, naar de niet-eenmalige reünie van Corvin, Rutger, Casper en Steven. Ruim 5 jaar waren zij actief onder de naam C.C. Grand. En ze gaan in de toekomst weer vaker spelen! In een akoestische setting speelden ze voor een bomvolle huiskamer hun relaxte americana.

Joost Wander

Tot slot speelde op het eindfeest in De Kroepoekfabriek nog Joost Wander. 
Een jonge Vlaardingse singer-songwriter met blije Nederpop van deze tijd met reggae-invloeden. Hij heeft o.a. al op Oerol, Culinesse en Vestingpop gestaan. Klinkt als een mix van Alain Clark, Doe Maar en Nielson.

En zo werd een mooie dag vol gastvrijheid en muzikaliteit op gepaste wijze afgesloten. Oja, er was bij het slotfeest ook nog pizza, nóg gepaster! 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.