Greta Van Fleet: de Amerikaanse Led Zeppelin

Greta van Fleet

Led Zeppelin-fans, aanschouw: Greta Van Fleet. Als je het hoort, denk je dat je naar Robert Plant zit te luisteren. Als je de clip ziet, zie je een jong pikkie, maar geloof je nooit dat dat geluid uit zijn strot komt. Maar dat doet het toch echt.

Greta van Fleet

Hun inspiratie gaat verder dan alleen Led Zeppelin. Ook Robert Johnson, Jimi Hendrix, The Who en The Doors zijn van invloed geweest. Verder is er eigenlijk geen uitleg nodig over deze Rock ‘n Roll band uit Michigan. Het is gewoon verplichte kost voor de liefhebber van Classic en huidige Rock.

Greta Van Fleet live zien

Dinsdag 20 maart staan ze in Doornroosje, maar helaas is die al uitverkocht. Afgelopen week zijn ze ook bevestigd voor Pinkpop.

Zoals gezegd is het waanzinnig wat voor geluid zanger Josh Kiszka uit de strot perst. Hij wordt vergezeld door zijn twee broers, op bassist en gitaar, en een oude schoolvriend op de drums.

Wat een swingend nummer is Highway Tune, gecombineerd met de 80’s Classic Rock. Black Smoke Rising neigt al meer naar alleen maar Classic Rock. Om te laten zien hoe indrukwekkend ze klinken, heb ik als laatste twee live video’s geplaatst. Ik heb ze alvast voor je doorgespoeld naar het moment dat de zanger gaat shinen 😉 .

Greta Van Fleet op YouTube

 

 

 

 

Foto: 1029thebuzz.com

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.