Chewing on Tinfoil: Ierse punkrock met een vleugje ska

Chewing on Tinfoil

Chewing on Tinfoil klinkt in eerste instantie niet zo best. Maar als het gaat om de band die deze naam draagt, klinkt het als muziek in de oren! Van een punkrockband uit Dublin.

Chewing on Tinfoil

Invloeden

Vooral bands als Propaghandi, The Slackers, The Specials en Weezer hebben invloed gehad, maar ook artiesten als Elvis Costello en Otis Redding. En in de uithalen van de zanger doet het mij ook nog wel denken aan Red City Radio.

Maar ze worden nog het meest in verband gebracht met Choking Victim. Niet zo gek ook; ze staan regelmatig als voorprogramma van de band en ze hebben een nummer samen met Choking Victim-zanger Stza opgenomen.

Van softe rock naar ska naar punkrock

Ze begonnen in 2007 met wat softere rock en singer songwriting. Ze begonnen met een aangename combi van punkrock en ska in hun eerste full album uit 2009 en een tweede EP uit 2010. In 2013 zijn ze zich volledig gaan richten op punkrock en viel de ska weg in hun tweede full album. Deze lijn trokken ze door in hun derde EP uit 2016.

Vier persoonlijk favorietjes, eerst 2x punkrock, dan 2x een vleugje ska:

2x Punkrock

Het nummer met Choking Victim-zanger Stza Crack van het album Marrowbone Lane (2013). Het is hun meest bekende nummer, ook al kent vrijwel niemand het in Nederland.

 

Dit nummer begint soft, maar op precies 1:00 komt er een heerlijke uithaal.

 

2x Ska

Dit nummer komt uit hun vleugje ska-periode en is (voor mij) het hoogtepunt van hun tweede EP Shaving uit 2010.

 

Tot slot nog blije ska van het album uit 2009 Get Rich Or Try Dyin’

 

Vooruit….ook nog even het favorietje van de laatste EP uit 2016 Moving the Goalposts:

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.