Beachdog: de nieuwe grunge/hardcoreband die de 90s revival compleet maakt

Er is een nieuwe grunge- / hardcoreband geboren, en we noemen ‘m Beachdog! Sinds november werden drie singles uitgebracht; stuk voor stuk pareltjes. Als de 90s revival nog niet compleet was, dan is ie dat nu wel.

Soms kan een nieuwe band het leven een beetje mooier maken. Beachdog is zo’n band. De frontman van deze Utrechtse bands is niemand minder dan David Achter De Molen, ex-frontman van John Coffey. Blijkbaar had hij genoeg van het geen muziek maken, en daar zijn we bij Muzileaks maar al te blij mee.

Drie grijpende singles

Op 14 oktober kwam single #1: ‘Crawl in Pieces‘. Man, wát een heerlijke rauwe energie, en wát een uithalen. Het is een grungenummer wat zo van bands als Foo Fighters of Alter Bridge had kunnen zijn. Meteen overtuigd dat dit een dijk van een band zal gaan worden.

19 november: single #2: ‘Milk‘. Deze track bevat de hardcore die we kennen van John Coffey. Een en al noise, de bridge begint met een adempauze, waarna een onverwachte classic rock gitaarriff galmt, opgevolgd door een muur aan drums met dubbele bass: geen touw aan vast te knopen, maar wel lekker!

En dan de derde single: ‘Dog‘. Dit nummer maakt het voor nu even helemaal compleet. Vanaf de eerste uithaal op 29 seconden wil je alle ramen om je heen kapot schreeuwen. Een heerlijk punky, noisy hardrock nummer.

Kneiter

Waar John Coffey vooral intense en gruwelijke chaos was, is Beachdog doordachte volwassen rauwe power. Een soort power die al een tijdje niet meer werd gemaakt, en waar stiekem misschien zo hard naar werd gesnakt. Als ‘kneiter’ een genre was, zou Beachdog de hitlijsten dezer genre aanvoeren.

Of we nog vóór een album op een single mogen rekenen, geen idee (al is een vierde single al te luisteren in het filmpje van hun set op ESNS hieronder 😉 . Maar dat album komt er! Op 29 april via Snowstar Records, en deze is nu te pre-orderen.

Dit vind je misschien ook leuk...