You Are Not Wrong: geen verkeerde band!

De 3-koppige Leids/Haagse alternatieve rockband You Are Not Wrong scheurt buiten de lijntjes. Tot nu toe staan er 2 nummers online, 13 december komen ze met hun debuut EP!

Inspiratiebronnen

Inspiratie halen ze uit Radiohead, Julian Casablancas, Jeff Buckley. Hun sound wordt ook wel vergeleken met die van Muse, Triggerfinger en Queens of the Stone Age. De invloeden van deze bands hebben ze subtiel gemixt waarmee ze heel afwisselende nummers in elkaar zetten.

Lekkere chaos

De basgitaar en drums leiden de structuur van de nummers terwijl de gitaar met diverse effecten doet denken aan synthesizer. De nummers zijn afwisselend met dromerige zangmelodieën (met goed gebruik van reverb op zang) en gore gitaarriffs.

Ik zou het lekkere chaos willen noemen. Bijvoorbeeld Suppress is niet duidelijk op te delen in refreinen en coupletten, er zit geen standaard structuur in het nummer. Maar het blijft lekker om naar te luisteren.

Ontstaan

Zanger en gitarist Stan en bassist Teun waren er al vroeg bij; ze begonnen met een middelbare school-bandje. Nadat dat bandje was overleden, maakten zij een doorstart en kwam drummer Nino erbij.

In deze bezetting zijn ze nu 3 jaar actief. Sindsdien hebben ze veel podiumervaring opgedaan. O.a. Metropolis, Paard en Patronaat mochten kennismaken. In 2016 stonden ze in de finale van de Rob Acda Awards in het Patronaat in Haarlem.

EP-release op 13 december

Ze zijn de studio ingedoken en hebben laatst twee singles gereleased: Product Placement en Suppress. En die laatste is werkelijk subliem! Luistert ‘m zelf hieronder.

13 december komt hun EP uit. Onderaan vind je de teaser!

En de EP-teaser:

Facebook
Instagram

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.