VIDEOPREMIERE: Grenadeers – Stranglehold (alternative rock)

Op vrijdag 16 juli verscheen ‘Stranglehold’, de nieuwe single van Utrechtse alternatieve rockband Grenadeers, waarover we eerder schreven. Het is de tweede single in aanloop naar een EP eind dit jaar. Nu is ook de videoclip uit.

De nieuwe single is zeker een aanrader voor fans van Queens of the Stone Age. Heerlijk rauwe gitaren op stantje distortion en een smooth en geheimzinnige zang. ‘Stranglehold’ vertelt het verhaal over het gevoel er niet bij te horen, uitgesloten te worden en proberen stand te houden in een omgeving die je niet steunt.

De band put uit eigen ervaring. Frontman Siep was wat ze noemen een ‘highschool dropout’, en had moeite zijn weg te vinden in het onderwijs. Uiteindelijk kwam hij op zijn plek door de muziek in te gaan. In ‘Stranglehold’ klinkt de kracht die hij voelde toen dat gebeurde. De clip toont zijn gevecht, overigens in een niet al te serieuze setting, namelijk in een opblaas-boksring.

Een song voor alle misfits
Deze single luistert ook als een protest tegen de manier waarop de samenleving omgaat met mensen die anders zijn: ze worden gezien als lastige, ongemakkelijke verstoringen van de normale gang van zaken. Bovenal is het een song voor alle misfits.

‘Stranglehold’ is de opvolger van de succesvolle eerste single ‘Single Filter Exit’, dat zeer goed werd ontvangen. Dit nummer heeft op 1 gestaan in de IndieXL – Free40 Indie Chart en daarna nog wekenlang boven in die lijst gehangen. Daarnaast is het op internationale radio’s gedraaid waaronder in Engeland en Australië. Benieuwd wat de nieuwe track gaat doen!

‘Stranglehold’ verscheen op vrijdag 16 juli in Nederland via Gentlemen Recordings, en in Groot-Brittannië en Ierland via het Londense label Beautiful World Music.

Dit vind je misschien ook leuk...