Erica Nockalls: Vioolrijke alternatieve pop

Eens iets heel anders dan wat je op Muzielaks gewend bent: alternatieve pop. De naam “Erica Nockalls” zegt je waarschijnlijk niks. Er zal wel een belletje gaan rinkelen als we je vertellen dat Erica de violiste was van The Proclaimers (jazeker, die 500 miles zouden rollen). Maar ze werkt dus ook solo, en dat doet ze helemaal niet onverdienstelijk.

Nockalls is in 2013 solo gegaan, en heeft inmiddels twee solo albums op haar naam staan. Na vijf jaar stilte komt ze met single ‘I Know (feat. Jah Wobble)’.

Eigen stijl na veel experimenteren

Erica heeft de conservatoriumopleiding als violiste en zangeres afgerond. Vervolgens heeft ze haar eigen stijl in de alternatieve pop gecreëerd. Ze is gaan experimenteren en heeft de randjes opgezocht. Zo is haar viool een instrument van creatie geworden, in plaats van begeleiding. Dat maakt haar stijl extra interessant.

Boeiende single in duistere sferen

In de single ‘I Know’ is er een duistere sfeer voelbaar, maar wel vergezeld van bitterzoete teksten, opgezet met een krachtige stem. Met recht een zeer boeiende single te noemen, met een verhaal waar je naar wilt blijven luisteren.

Jah Wobble (Public Image Ltd. / Invaders Of The Heart) heeft de single dan nog eens extra boeiend gemaakt. De tonen van ‘viooldrones’, de dominante beats en moordende dub-baslijnen lokken houden je aandacht erbij.

De video is minstens net zo boeiend. Zeker even kijken, en wel tot het eind! Tenzij je een zwakke maag hebt 😀 :

De single is uitgebracht via Gentlemen Recordings. Later dit jaar zal er een album uitkomen.

Dit vind je misschien ook leuk...