Irie Révoltés: Frans/Duitse cross-over van hiphop tot punk

Irie Révoltés

Het zijn rare tijden zo tijdens de Coronacrisis. Hele dagen binnen zitten, dat stijgt ons allemaal naar het hoofd. Mij ook. Ik begin me zelfs aan Frans/Duitse hiphop/reggae te wagen. Luister dit keer naar crossoverband Irie Révoltés.

Ik kwam dus drie toffe nummertjes van deze band tegen. Pas toen ik besloot om hier wat over te schrijven kwam ik er achter dat ze drie jaar geleden gestopt zijn. Schiet lekker op. Maar hier krijg je alsnog de nummertjes. Hier meteen de eerste:

Irie Révoltés kwam uit het Duitse Heidelberg en bestond uit acht man. Twee daarvan zijn geboren in Frankrijk. Daarom bevatten veel nummers naast het Duits ook Franse songteksten. Hun muziek wordt voornamelijk beïnvloed door genres als reggae, dancehall, ska, punk, electro en hiphop.

Mocht je je trouwens afvragen waar de bandnaam vandaan komt: het woord “Irie” is afgeleid van de Jamaicaanse creoolse taal Patois en kan vrij vertaald worden met “positief” of “gelukkig”. “Révoltés” is Frans voor “rebellen”.

Hier twee Franstalige nummertjes. Het ene nijgt naar hiphop, het andere is meer stevige rock:

Als laatste nog een relaxed nummer met de meeste invloeden uit reggae:

Wil je ze live zien, dan wordt dat wat lastig. Zoals gezegd bestaan ze niet meer. Maar daar wordt hun muziek niet minder om. Eén van de leden is wel solo verder gegaan onder de naam Mal Élevé, ook wel leuk om eens te luisteren!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.