CRX: de nieuwe Queens of the Stone Age

CRX

CRX rockband

CRX: een band die in 2013 is gestart en in 2016 haar debuutalbum New Skin neerzette. Ze worden veel vergeleken met The Strokes. Niet zo gek, aangezien lead vocals en gitaar van Nick Valensi (gitarist van The Strokes) komen. Toch wil ik het net zo hard koppelen aan Queens of the Stone Age.

Het album bevat met onder andere Anything de funkiness van The Strokes. Ways to Fake it heeft zelfs een gitaarriff  dat wel heel erg lijkt op dat van The Strokes’ You Only Live Once. Valensi zelf beschrijft de sound van CRX als een mix van powerpop en heavy metal, beïnvloed door The Cars, Cheap Trick en Elvis Costello. Toch denk ik dat ze stiekem veel meer fan zijn van Queens of the Stone Age. Monkey Machine, Broken Bones en Give it Up hebben raakvlakken met de Alternative Stoner Rockiness van the Queens. Daar hoor ik echt geen Cheap Trick of Elvis Costello in terug.

Tot nu toe hebben ze alleen nog maar in Amerika getourd. Op hun site ziet het ernaar uit dat dat voorlopig ook niet gaat veranderen. Maar het wordt toch echt wel tijd dat ze Europa komen veroveren (hetzelfde geldt voor The Strokes overigens). Een crowdfunding actie opzetten dan maar?

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.