Twee bandjes van de toekomst op Metropolis Festival

Muzileaks op Metropolis Festival 2017

Afgelopen zondag maakte het Zuiderpark in Rotterdam plaats voor de 29ste editie van Metropolis. Metropolis staat bekend om haar gave om bandjes te ontdekken. Zo hebben eerder onder andere Xavier Rudd, Black Keys, Twenty One Pilots, Kurt Vile, Bear’s Den en Vintage Trouble de podia mogen betreden nog vóórdat ze doorbraken. Geen kattenpis dus. Toch was het afgelopen zondag even afwachten welk bandje het dit jaar moest worden. Veel acts klonken als dertien in een dozijn. Maar er sprongen twee bandjes torenhoog bovenuit.

Yungblud

De 19-jarige Dominic Harrison uit Doncaster scoorde onder de naam Yungblud één hit: King Charles. Dat is ook het enige wat hij officieel heeft uigebracht. Maar hij heeft er wel al heel wat podia mee bereikt. Hij steekt een goeie hoeveelheid energie in zijn show. Het golft van hiphop en funky pop naar indie rock. Je zou het kunnen zien als een combinatie van Radio Eliza en Arctic Monkeys. Hij staat dit jaar op Lowlands. Aanradertje!

Speakeasy

Als laatste op de Talent Stage: een stevige Haagse rockband met Pearl Jam, Wolfmother en The Police als inspiratiebronnen. Speakeasy is pas sinds februari 2016 actief, maar heeft nu al een aantal nummers klaarliggen. En dat heeft Rotterdam geweten. Vanaf seconde één ging het gas erop. Ze sleepten het publiek heerlijk mee. Niet voor niets wonnen zij de “Lekker Bezig Bokaal” als Metropolis Talent. Er is nog geen aankondiging voor een groot festival, maar dat gaat zeker komen. Over maximaal drie jaar staan ze er!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.