Steve Smyth: krachtige én gevoelige Indie

Steve Smyth

Krachtige en opzwepende Indie met een vleugje soul. Dat is wat de Australische wereldburger Steve Smyth voortbrengt. Hij is beïnvloed door een combinatie van folk (o.a. Lead Belly, Tom Waits en Bob Dylan) en rock (Radiohead en Nirvana).

Hij heeft in het voorprogramma gestaan van o.a. The Killers en Angus & Julia Stone. Maar als we de kenners mogen geloven, stond hij soms meer te vlammen dan de hoofdact zelf.

Jong geleerd…

Al vanaf zijn vierde kwam hij in aanraking met muziek: kerkmuziek. Hij reisde met zijn ouders mee die hielpen kerken te bouwen door heel Australië. Toen hij acht was, jatte hij de gitaar van zijn zus en die heeft hij nooit meer losgelaten. Vervolgens is hij zijn verdere leven blijven reizen.

Een muzikale wereldreis

Deze wereldreiziger heeft genoeg verhalen te vertellen over honderden wereldwijde ervaringen. Dat doet hij ook, samen met zijn gitaar. Dit doet hij met een ongelofelijke energie, gevoel en overtuigingskracht waarmee hij je meeneemt naar alle plekken waar hij is geweest.

Zijn muzikale reis bevat zowel euforische als gevoelige tussenstops. Zo kan hij je met het ene nummer zowat in slaap sussen (in positieve zin) om je met het volgende nummer wakker te schreeuwen met zijn krachtige rauwe oerkreet (ook in positieve zin 🙂 ). Hoe dan ook: in elk nummer zit passie.

“Mijn muziek is vooral eerlijk: het is iets wat ik doe waarbij ik niet hoef te doen alsof.” – Steve Smyth

Op donderdag 1 december stond hij in V11, Rotterdam. Muzileaks was erbij en deed verslag voor 3voor12: Steve Smyth in V11.

Van zacht en gevoelig tot rauw en krachtig

Hieronder drie nummers om maar eens aan te geven hoe divers ze zijn. Shake it en Get On geven je kracht, Manuscripts laat je wegdromen:

Foto: www.stevesmyth.com.au

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.