Lookapony: de Arctic Monkeys van Nederland

Lookapony

Voorspelling: deze band staat in 2018 op alle grote Nederlandse festivals: Lookapony. Deze gasten komen dan wel uit Eindhoven, toch hoor je bij de zanger een typisch Brits accent. Met hun Brit / Garage Rock zijn ze vooral te vergelijken met Arctic Monkeys, maar ook enigszins met Orange Skyline. In de wat rustigere songs doen ze denken aan DMA’s.

Rijp voor de definitieve doorbraak

In 2012 bracht Lookapony zijn eerste EP V4 uit. In 2013 kwamen ze met hun tweede EP Lookapony. 2013 was ook meteen het jaar waarin een doorbraak een feit leek; ze mochten hun kunsten laten zien op Popronde en ze stonden ook al te pronken bij De Wereld Draait Door en bij 3FM. Maar de doorbraak liet nog op zich wachten. Vervolgens kwamen ze in 2014 met de single M en in 2016 met You Will Die en Forty Four. Vanaf nu zijn ze hard op weg om Nederland te veroveren. Te beginnen met Eurosonic Noorderslag 2017.

Strakke vs. chaotische nummers

Hier drie nummertjes, met allereerst Rascals: strak en vlot met een gitaarriffje dat als een rode draad door het nummer loopt en lekker blijft hangen. Luister hier via Bandcamp:

Nummertjes twee en drie, No Hope Kids en Teddybear, vormen in tegenstelling tot nummertje één complete semi-georganiseerde chaos. Maar wel een lekkere chaos. En daar hebben ze ook hele passende “clips” bij gemaakt:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.