Muzileaks’ top 5,5 van Lowlands 2017

Lowlands 2017

Lowlands 2017 is weer voorbij. En uiteraard hoort daar weer een mooi lijstje bij. Komt ie:

5,5. Black Foxxes

Omdat positie 6 te laag is, is besloten om positie 5,5 te introduceren. En de eer gaat naar Black Foxxes. Dit vanwege het rijke gehalte aan energie en de kippenveltrekkende uithalen van de zanger.

5. The xx

Het was natuurlijk allang bekend dat ze goed zijn. Maar ze zijn écht goed. Knap hoe ze in hun genre zo’n krachtige set weggeven en iedereen in en rond de Alpha kippenvel bezorgen.

4. Iguana Death Cult

Vanaf seconde één een superstrak jengelend gitaarfeest. De X-Ray is zondagmiddag platgespeeld. Jammer voor de acts die erna nog moesten spelen.

3. Altin Gün

Het verschil in live performance en studio versie is bij deze groep veel te groot. Als je ze op Spotify of YouTube luistert, is het leuk. Maar weinig uitnodigend om ze live te luisteren. Dat is niet terecht mensen! Het samenspel van de zes bandleden is ongekend. Dus een dikke tip: ga ze live luisteren!

2. Yungblud

Op Metropolis was hij al goed, maar op Lowlands was het nog tien keer beter. Een energie waar je u tegen zegt. De Lima werd meegezogen in de snoeistrakke riffs van de 19-jarige Dominic Harrison uit Doncaster. Eentje om op de voet te volgen!

1. Elbow

Zanger Guy Harvey blijkt een meester in interactie met zijn publiek. Het is maar goed dat de Bravo-tent is vernieuwd. De oude zou te klein voor hem zijn. Er was geen enkeling die stilstond. Energiek en bombastisch, dat was het.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.