Jacklust: Rotterdamse Punky Sleazerock

Jacklust

Rotterdamse band Jacklust maken sleaze / hardrock met een vleugje Punk en werd eind 2011 opgericht. Zelf zeggen ze hun muziek voort te brengen uit een combinatie van sleaze, punk, alcohol en.. ABBA! Alhoewel, één van de bandleden is fan van dat laatste, de rest zegt er ziek van te worden…

Jacklust ook te horen in Engeland en Amerika

Ondanks dat ze uit Rotterdam komen, hebben ze vooral competities in Noord-Brabant gewonnen: een competitie in Sint-Oedenrode in 2014 en de Doe Maar Vet-bandwedstrijd in Etten-Leur in 2016. Maar ze zijn ook een graag geziene band die regelmatig terugkeerde in Baroeg. Ook De Boerderij en Hedon hebben kennis mogen maken. Maar niet alleen in Nederland worden ze gehoord. Zo hebben ze 2 keer in het Engelse Metal/Punk Devolution magazine gestaan en zijn ze gedraaid op de radio van Chicago. Doorbraak? Laat maar komen!

Lekkerder dan lekker, strakker dan strak

Tussen wat singles door brachten ze in 2014 EP Primitive Measures en in 2016 Prepare For War (ook EP) uit. Allemaal zeer lekker en zeer strak. Maar de nieuwste single uit januari 2018, Sangria Sunrise, spant de kroon. Nog lekkerder dan lekker, strakker dan strak, steengoed en heel profi!

De band gaf stiekem al aan dat ze in 2019 met een full length album komen.  MAAR EERST…..spelen ze, als voorprogramma van The Real McKenzies, in De Kroepoekfabriek in Vlaardingen!

Beste nieuwkomer 2018

Sangria Sunrise is in januari 2018 uitgebracht. Meteen (één van) het beste wat we dit jaar tot nu toe in dit genre voorgeschoteld hebben gekregen. Luistert zelf. Helemaal onderin vind je de clip die bekend staat als “Jacklust’s tweede beste clip uit 2016”. Best gek eigenlijk, gezien het feit dat ze dat jaar maar één clip maakten. Toch is het waar! Kijk zelf dan!

Slechte clip:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.