Here Today: ruig maar toch zacht

Here Today is een jonge garagerockband uit Dordrecht. Ze zijn actief sinds 2016 en hebben tot nu toe twee singles en hun eerste EP “Young Blood” (2017) uitgebracht.

Inspiratie halen ze uit vele bronnen, maar de meest herkenbare invloeden zijn die van The Libertines, Radkey, Weezer en The Arctic Monkeys. In 2017 werden ze 3e tijdens de Band Boost.

Het begin

Een avondje whiskey drinken deed de jonge honden beseffen dat ze best eens samen zouden willen spelen. En als je zoiets in je hoofd hebt dan doe je dat gewoon en dan heb je opeens een band, zo simpel is het…

Afwisseling

De songs van Here Today zijn erg divers. ‘Home’ (persoonlijk favorietje) is heerlijk stevig, terwijl ‘Young Blood’ wat toegankelijker en meer smooth is en Liverpool’ en ‘I Don’t Wanna Know Your Name’ weer dromerig. Deze afwisseling maken ze heel bewust:

“We houden van veel verschillende soorten muziekstijlen en zouden dat ook graag in ons eigen werk doorzetten. Daarom is de eerste EP ook ongeveer half om half als het gaat om wat stevigere tegenover subtielere tracks”

Live

Tot nu toe hebben ze ongeveer 30 liveshows in binnen- maar ook buitenland op hun naam staan. Volgens meerdere geluiden geven ze krachtige shows weg vol energie en overtuiging.

Here Today – Home

Here Today – Young Blood

Here Today – Liverpool

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.