Bright Companions: de Royal Blood uit Gorinchem

Fan van Royal Blood of Paceshifters? Dan ga je deze ook waarderen. Bright Companions is een tweekoppige alternatieve rockband, die dus met z’n tweeën de gitaar, bas en drums verzorgen.Bright Companions

Ontstaan

Zomer 2016 in Gorinchem. Een paar maanden eerder was een band genaamd Dirty Edge uit elkaar gevallen. Maar drummer Sander en bassist Rick wilden eigenlijk helemaal niet stoppen, ze wilden door! Maar dit keer met een nieuwe sound. Muziek waar ze zich op los konden laten gaan. Na veel geëxperimenteer kwamen ze tot een sound en tot een band: Bright Companions.

Power waar je “U” tegen zegt

Naar eigen zeggen ligt hun kracht bij het live optreden; het improviseren en het laten zien en voelen dat ze hun nummers echt menen. En daarmee ook echt het randje opzoeken. Dat menen en dat randje opzoeken hoor je ook wel in de zang. Soms neigt het naar een rauw Kurt Cobain-scream.

Door de eerdergenoemde improvisatie is geen van onze shows hetzelfde! “Daarin onderscheiden we ons van andere bands.” Met deze woorden mogen we een power verwachten waar je “u” tegen zegt. De lichtman mag aan de bak!

“Door improvisatie is geen van onze shows hetzelfde. Daarin onderscheiden we ons.”

Nieuw materiaal en live optreden

Op 4 november brachten ze hun eerste single ‘Idle Hands’ uit. In 2018 zijn de opnames begonnen voor de eerste EP, welke eind 2018 verwacht kan worden.

Idle Hands is tot nu toe het enige nummer dat online staat, maar er volgen er dus snel meer! Hoor wat je kunt verwachten:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.