Sticky Sweet: zoete rock met een rauw randje

Sticky Sweet is een Rotterdams rocktrio met invloeden uit de grunge en funk. Zo halen zij inspiratie uit bands als Queens of the Stone Age, Soundgarden en Alice in Chains.

De band bestaat uit Lorenzo (leadzanger en gitaar), Riccardo (tweede stem en basgitaar) en Bobby (drums). De drie kennen elkaar van de middelbare school in Rotterdam. Op de jaarlijkse Nacht van de Muziek, een avond waarop muzikale leerlingen hun talenten mochten laten zien, zagen zij elkaar spelen.

Treurig verhaal rondom het ontstaan

Lorenzo en Riccardo hadden een gemeenschappelijke vriend: Juri Rosvetov. Hij speelde in de band The Pretty Bastards van Riccardo en in de band Re-Flect van Lorenzo. Totdat Juri op 8 mei 2016 op 19-jarige leeftijd overleed aan een hartstilstand.

“Juri was één van de meest muzikale personen die wij ooit hebben ontmoet”

Lorenzo en Riccardo moesten en zouden doorgaan met muziek maken; Juri zou niets liever hebben gewild. Uit die gedachte hebben zij veel kracht gehaald en zo startten zij hun band samen: Sticky Sweet. Riccardo switchte van drums naar basgitaar. Na een aantal experimenten met drummers kwam uiteindelijk huidige vaste drummer Bobby erbij.

Door deze achtergrond zijn de drie extra hecht wat voor een bijzondere dynamiek op het podium zorgt. Dit hoor je ook in de samenzang terug; ze zijn echt goed op elkaar ingespeeld.

Steeds meer optredens

Op 24 juni 2017 won Sticky Sweet de bandwedstrijd ‘Geheim van Babylon’. Hierdoor mochten ze een paar maanden later spelen op het Babypop festival in Woerden. Ook stonden ze in de halve finale van de Utrecht Popprijs. Verschillende optredens volgden bij plekken als BarBiertje (Hellevoetsluis), HPC (Den Haag) en Plan C (Rotterdam).

Eind 2018 eerste EP

Sinds 2017 hebben ze 3 singles uitgebracht. Momenteel zijn ze bezig met hun eerste EP. Deze zal voor het einde van dit jaar worden gereleased. Tussendoor bouwden ze zelf ook nog even een clip voor het nummer ‘Go Away’.

Site: Stickysweetband.nl
Facebookhttps://www.facebook.com/pg/StickySweetBand

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.