The Shelters – Brit Rock, Blues Rock, Garage Rock én Rock ‘n Roll

The Shelters

Een combinatie van Brit-, Blues-, Garage Rock en Rock ‘n Roll. Dat zijn The Shelters uit Los Angeles. Ze gebruiken veel invloeden uit de jaren ’70 en ’80 en die verwikkelen ze in een 2016-jasje. De laatste jaren hebben ze zich snel ontwikkeld. In 2014 begonnen. In 2015 brachten ze hun eerste EP uit. In 2016 kwamen ze al met hun eerste album The Shelters.

Ontdekt door…

Deze snelle ontwikkeling zou nooit hebben plaatsgevonden zonder Tom Petty. Hij is de oorspronkelijke ontdekker van de band. Hij raakte onder de indruk toen hij ze live hoorde spelen en stapte meteen op hen af. Hij liet The Shelters muziek opnemen in zijn eigen muziekstudio. Daarnaast mochten ze in de zomer van 2016 mee op tour met Petty’s band Mudcrutch.

Het is daarom niet zo verrassend dat The Shelters klinken als Tom Petty’s bandjes. Maar dan wel vooral van Tom Petty and the Heartbreakers. Tom Petty solo is nogal standaard, dat zijn The Shelters zeker niet. Ze hebben nu al zo’n divers muziekaanbod, dat ze ook met andere soorten bands te vergelijken zijn.

Klinkt als…

Ze doen bijvoorbeeld ook denken aan klassieke bands als The Beatles, The Kinks,  The Byrds en aan het iets rauwere Cream. Maar dan zijn The Shelters uiteraard net een tikkeltje moderner. Kijkend naar bands van nu, zijn ze het best te vergelijken met DMA’s. Maar luister je naar Never Look Behind Ya (tweede nummer hieronder), dan hoor je weer invloeden van Black Keys. Nogmaals; het muziekaanbod van The Shelters is nu al zeer divers.

The Shelters – Rebel Heart

Rebel Heart is een typisch Brit Rock nummer met een vleugje 70’s / 80’s Rock ‘n Roll. Het had van The Beatles kunnen zijn.

The Shelters – Never Look Behind Ya

Never Look Behind Ya is meer Blues Rock. De guitar riff wordt wel veel herhaald in het nummer, maar hij blijft lekker.

Website: http://www.thesheltersmusic.com/
Facebook: https://www.facebook.com/TheShelters/

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.