Downtown District: punkrock als een stervende walrus

We hebben weer eens een nieuwe, jonge, energieke punkrockband: Downtown District uit Leiden. Afgelopen december wonnen ze de Nobel Award (voorheen de Grote Prijs van de Bollenstreek). Dit jaar gaan ze meedoen aan de Grote Prijs van Nederland. 

Inspiratie komt onder andere uit Green Day, Blink 182, Sum 41, NOFX, en Ramones. Zelf voegen ze daar nog aan toen “Alleen meer met het geluid van een stervende walrus.” Dat moét dus letterlijk wel “spetterende” optredens opleveren.

Nu al miljoenen keren beluisterd!

De uiteindelijke bezetting van Downtown District is pas sinds juni 2017 compleet. Het was toen zanger Joel die via een Facebook advertentie (!) als laatste binnenkwam.

Al in april 2018 kwamen ze met hun debuutalbum. Toen begon de band meteen nationaal én internationaal aan de weg te timmeren. Zo werd het nummer Anti-Social Syndrome gebruikt in een video van YouTuber Colin Furze, die al miljoenen keren is bekeken. Dit resulteerde in duizenden streams van het album en honderden nieuwe vaste luisteraars wereldwijd!

Lovende woorden over liveshows

De kracht van Downtown District zit hem in de liveshows. 3voor12 Leiden schreef: “

De heerlijke upbeat punksound en het onuitputbare enthousiasme zorgen voor spetterende optredens. Ze spelen poppunk alsof ze het uitgevonden hebben en iedereen gaat los. Punk is dead? Dacht het niet.

Verder kan je tijdens de liveshows wilde drums, scherpe riffs en grove teksten verwachten. A.s. zaterdag 9 februari staan ze in de grote zaal van Paradiso voor het 30×20 minuten festival van Pinguin Radio.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.