FEET: de middenweg tussen The Strokes en The Growlers

FEET - Engelse indierock

Een nieuw fris geluid uit de Britse indierock! Het zal niet lang duren voordat FEET de Europese festivals gaan bestormen. Op 4 oktober kwam hun debuutalbum uit; zeker eentje om over naar huis (en op Muzileaks) te schrijven!

Heerlijke relaxte indierock met een rauw randje, dat is wat het vijftal uit Portsmouth ons voorschotelt. Voor mij voelt het als een minder opgefokte versie van DMA’s, of als de minder zweverige versie van The Growlers met een soms wat nonchalante zang á la The Strokes. Maar dan is de zang bij FEET meer ‘smooth’. Invloeden rijken van Joy Division tot Beck en van David Bowie tot Bloc Party.

Prima debuutalbum

In 2017 kwam FEET met zijn allereerste single ‘Petty Thieving’. Dat klonk wel al goed, maar paste nog wel in de categorie “weer een bandje met raggende gitaren”. Op 4 oktober dit jaar verscheen het debuutalbum What’s Inside Is More Than Just Ham. Nu is het opeens niet meer de 1000ste in een dozijn. De aanstekelijke rocksound pakt meteen en blijft lekker hangen. Hier hebben ze een mooi portie Britse humor bij weten te gooien. Met nummers over hotdogs, het uitlaten van de hond of over het Engelse weer (luister ‘English Weather’ hieronder) nemen ze zichzelf en de wereld niet al te serieus.

De jongens van FEET vinden dat albums moeten klinken als de beste stapavonden en ze doen hun uiterste best om deze energie ook naar het podium te vertalen. Vrijdag 6 december stonden ze voor het eerst op een podium in Nederland, in Paradiso. Ik vermoed dat het niet lang zal duren voordat ze worden aangekondigd voor de gerenommeerde Europese festivals.

Samenstelling FEET

Geen idee wat de daadwerkelijke namen van de jongens zijn, maar ze zijn in ieder geval creatief bezig geweest met bijnamen:

  • Jeep – Leadzanger
  • Rains Parker – Gitarist
  • Nhs – Gitarist
  • Oli – Basgitarist + Achtergrondzanger
  • Hookings – Drummer

Facebook: https://www.facebook.com/FEETbandUK/
Instagram: https://www.instagram.com/feetband/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/7HeBQpJ3UmyybgEvqfdRAE

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.