Holy White Hounds: de nieuwe The Strokes?

Alternatieve rock uit Amerika, niets meer en niets minder. Klinkt niet echt boeiend. Meer is er ook nog even niet te zeggen over de muziekstijl van Holy White Hounds. Tot nu toe hebben ze nog maar twee nummers uitgebracht, waarvan Switchblade in ieder geval alvast geen standaard nummertje is. Ze komen binnenkort met hun eerste album. En naar eigen zeggen gaat dat klinken als een Nirvana, Queens of the Stone Age, The Strokes en The Pixies.

Het begin

De band kent haar oorsprong in 2005, toen twee van de bandleden bevriend raakten, zomaar wat muziek probeerden te maken en in de straten begonnen te spelen. Ze groeiden. Op een gegeven moment merkte producer Brandon Darner (van o.a. Imagine Dragons en Radio Moscow) hen op. Hij was zeer lovend. Maar omdat ze nog met hun studie bezig waren en ze de werkdruk wilden vermijden, hebben ze dit compliment niet meteen verzilverd tot een samenwerking. Pas toen ze serieuzer begonnen te denken aan een muziekcarrière en toen ze zagen tot wat ze in staat waren, namen ze contact op met Darner.

Steeds meer bekendheid, alleen in Amerika

Vanaf 2014 begon de band bekendheid te krijgen via verschillende lokale radiostations. Tot op een gegeven moment iTunes het nummer Swtichblade op de homepage zette als een “New Artist Spotlight” en Apple Music Rock de band toevoegde aan hun “Ones To Watch” afspeellijst.
Vervolgens hebben ze hun bekendheid in Amerika weten te vergroten als support acts van o.a. Cage the Elephant en Sick Puppies. Nu Europa nog veroveren

En om ze nu al met Nirvana of Queens of the Stone Age te vergelijken gaat wat ver, maar wie weet… Het begin is er:

Switchblade

Site: http://www.holywhitehounds.com/

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.