Stone Leek: Japanse melodic hardcore / skatepunk

Maak jij eens even heel gauw kennis met Japanse melodische hardcore / skatepunk. En wel van Stone Leek. Want ze verdienen het. Invloeden komen van Strung Out, Lagwagon en No Use For A Name.

Af en toe breekt er een Japanse band door. Denk aan Babymetal (juist ja…wie?!). Maar gebeurt het nog weleens dat er een Japanse band doorbreekt en dat ze ook nog eens een lekker potje muziek bakt?! Volgens mij niet. Totdat ik Stone Leek door m’n speakertjes hoorde blazen. Godver wat lekker. Laten we hopen dat ze het verder gaan schoppen dan Babymetal.

Persoonlijke favorietjes zijn ‘Pull Down’ en ‘Temperament’. Ga er maar eens lekker voor zitten, alsjeblieft:

De band uit Kyoto is al bezig sinds 2002, en pas in 2010 kwamen ze met debuutalbum “My Last Words”. Maar ze zijn nooit doorgebroken. Al zijn ze de laatste jaren wel lekker bezig. Ze speelden onder andere op Knotfest (Mexico), Pouzza Fest (Canada) en deelden podia met onder meer Lagwagon, The Flatliners, Slipknot, Strung Out, Against Me! en Slipknot.

EU Tour

Dit jaar doen ze een mini EU-tourtje van 23 april t/m 3 mei. Tot nu toe is Manchester de enige bevestiging die een béétje in de buurt ligt. Dus mocht je ze echt heel graag willen zien, dan wordt het een tripje naar Engeland. Óf je wacht natuurlijk totdat er nieuwe datums en locaties bekend worden gemaakt. Want uit zeer betrouwbare bron heb ik vernomen dat ze snel met meer datums dichter in de buurt komen 😉 .

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.