TV Priest: de post-punkband die er opeens was

Postpunk is hot! Met bands als Fontaines D.C., Shame, The Murder Capital, Squid en nog vele anderen is het aandeel van dit genre lekker aan het stijgen. Vanaf nu hoort TV Priest ook in het rijtje thuis. In februari kwamen ze met hun debuutalbum dat klinkt alsof ze er al jaren zijn.

Heerlijk toch, al die post-punk bandjes? Het klinkt allemaal hetzelfde, maar is toch steeds weer anders. En zo ook TV Priest. Als je het hoort, krijg je zin om dingen te slopen. Vooral bij het nummer “Press Gang”. De herhalende en hypnotiserende gitaarriffs brengen je in extase. De track krijgt al snel de beat waar je op kunt dansen, maar tegelijkertijd voor je uit kunt staren, of dus dingen slopen. Een perfecte opbouw neemt je mee naar een staat van zijn waar je niet meer uit wilt. Je wilt dat het nummer nooit meer stopt. Zeker niet als de scheurende gitaarpartijen binnenkomen. Toch komt het ten einde, al na 3 minuten; minstens 3 minuten te vroeg.

Press Gang is verplichte kost:

“Leg Room”: alsof de gitarist een epyleptische aanval krijgt:

“This Island”: het zijn hier de drums die de boventoon voeren, samen met een goeie synthesizer erachter. Het instrumentale samenspel is hier zó strak; genieten gewoon.

Dit vind je misschien ook leuk...