Post-punkband Egyptian Blue is klaar voor post-Corona tijdperk

Vorig jaar bracht post-punkband Egyptian Blue zijn eerste EP uit. Dat beloofde meteen veel goeds. Dit jaar kwam daar nog een EP bij. De beloftes werden helemaal waar gemaakt.

Altijd fijn als er nieuwe post-punk bandjes doorbreken. Dé bands in dit genre van het moment zijn toch wel IDLES en Fontaines D.C. Als het aan mij ligt, mag Egyptian Blue met hen in één adem worden genoemd als het om kwaliteit en energie gaat. Goddomme wat een boosheid, heerlijk!

Geïnspireerd door live optredens van onder andere The Jesus and Mary Chain (dat in een rel veranderde) en van Brain Jonestown Massacre. Hun chaos, rauwe energie en onvoorspelbaarheid op het podium, dat wilden de vier uit Brighton ook. En nu zijn ze inmiddels bijna twee jaar bezig en lekker op weg.

Debuut-EP

2019 begon met een nationale tour als support voor The Murder Capital. In datzelfde jaar kwam Egyptian Blue met debuut-EP ‘Collateral Damage’, bestaande uit vier nummers. Persoonlijke favoriet is Contain It, en wel hierom:

Hier krijg je toch energie van, of niet dan?! Lekkere schreeuw, goeie stem, mooi accent. Meer heb je eigenlijk bijna niet nodig 🙂 .

En dan zijn er nog twee lekkere nummers van nieuwe EP ‘Body Of Itch’ die het benoemen waard zijn:

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. 26 januari 2021

    […] gezegd was ik na de eerste EP uit 2020 laaiend enthousiast. Het was postpunk á la Egyptian Blue en The Clockworks. Hoge verwachtingen voor nieuw spul dus. Ik zal maar meteen eerlijk zijn. Mijn […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.