The Clockworks: Ierse melodische postpunk

Na Egyptian Blue komen we direct weer met nieuwe postpunk: The Clockworks uit Galway, Ierland. Niet lang geleden verruilden zij deze stad voor Londen om stappen te maken in de muziekindustrie. En deze zijn zeker gemaakt!

Op Eurosonic Noorderslag 2020 stonden ze al in de Muzileaks top 20, en wel op plek 1! Daar overtuigden ze dus al. Dit jaar hebben ze weer twee singles gedropt. Ook die zijn weer niet verkeerd!

The Future Is Not What It Was

Allereerst was daar ‘The Future is Not What It Was’, op 29 mei 2020. Een nummer met power en een zeer fijne opbouw. Het begint relatief ingetogen, maar vanaf 1:45 breekt zanger James McGregor door alle muren. Tip: mocht je ooit je eigen muren moeten slopen, dan is dit nummer een goede assistent. Werkt zeer motiverend 😉 .

Can I Speak To A Manager

Op 14 augustus kwam ‘Can I Speak To A Manager’. Een doordachte song met een fijn continu tempo en een heerlijke basslijn die lekker blijft hangen. Vergeleken met andere postpunkbands van deze tijd, zoals IDLES en Fontaines D.C., zijn The Clockworks over het algemeen meer melodisch, brengen ze een meer herkenbaar en standaard indeling binnen de nummers, én de zang is beter. Dat is ook wel eens fijn!

Enjoy. En mocht je ze ooit live kunnen zien, zéker doen. Heerlijke energieke rammelbakken. Met, niet te vergeten, een prachtig accent.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. 26 januari 2021

    […] gezegd was ik na de eerste EP uit 2020 laaiend enthousiast. Het was postpunk á la Egyptian Blue en The Clockworks. Hoge verwachtingen voor nieuw spul dus. Ik zal maar meteen eerlijk zijn. Mijn favorieten zijn toch […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.