Songhoy Blues: Afrikaanse Desert Blues á la Bombino

Songhoy Blues breed Muzileaks

Een keer iets heel anders. Geen postpunk, punkrock, indierock of wat dan ook. Maar Afrikaanse desert blues, á la Bombino: Songhoy Blues. Ze komen uit Timboektoe (Mali), waar ze moesten vluchten. Uiteindelijk kwamen ze in Bamako, de hoofdstad van Mali, terecht waar hun muzikale carrière echt van start ging.

Je zet weleens een plaatje op van een artiest die je niet kent. Meestal valt het tegen, soms niet. Als iets onverwachts goed is, moet het vaak eerst even landen voordat ik het echt goed kan waarderen. Maar bij het nieuwe album van Songhoy Blues was ik meteen verkocht. Ik kende de band nog niet, toen zette ik Optimisme op, en toen ging er een wereld voor me open.

Persoonlijke favoriet Korfo

Openingsnummer Badala

Het album begint met ‘Badala’. Stel je dus voor dat je het album op zet en geen idee hebt wat het zal zijn. Met dit openingsnummer scheuren ze het album letterlijk open. Een fijne manier van nieuwe muziek en een nieuwe band ontdekken!

Blijkbaar lopen ze al wat jaartjes mee. In 2015 brachten ze hun eerste album uit, waar werd samengewerkt met Julian Casablancas van The Strokes. Twee jaar later kwam een tweede. Ook leuk, maar het nieuwe album spreekt toch meer aan. De band is één van de belangrijkste onderwerpen in de documentaire They Have To Kill Us First.

Meest gestreamde song en samenwerking met Iggy Pop

Goed, nog twee nummers dan. Eerst ‘Worry’, de meest gestreamde song van het nieuwe album. Tot slot vind je hier onderaan een samenwerking met Iggy Pop in ‘Sahara’.

Facebook

Dit vind je misschien ook leuk...