Muzileaks Top 5 op Lowlands 2016

Lowlands 2016 kende veel grote namen, maar gelukkig waren er ook genoeg bandjes die nog (!) niet in ieders programmaboekje dubbel en dwars waren omcirkeld. Hier een top 5 die aansluit op het Muzileaks-gehalte:

5. España Circo Este

Een en al feest. Nadat de eerste noten waren gevallen hadden we voorlopig vijf kwartier geen rust meer. Geen voet bleef staan. Alles vloog de lucht in. Bier, mensen, poncho’s, opblaasflamingo’s en zelfs planten. Maar dat kan ook liggen aan het feit dat het Lowlands was. In ieder geval: een feestje waarbij het onmogelijk is om niet met een lekker gevoel de tent te verlaten.

4. Otherkin

Een bandje uit Ierland dat op album redelijk standaard klinkt. Doet erg denken aan The Hives. Maar live zijn ze zeker goed te genieten! Ook al wist waarschijnlijk zo’n 80% van de aanwezigen niet wat ze precies konden verwachten, slaagde Otherkin erin het publiek mee te krijgen in hun heerlijke chaos.

3. King Gizzard & The Lizard Wizard

Dit Australische zevental (met één van de meest originele bandnamen ooit) tovert met een soort psychedelische jazzrock. Op Lowlands stond de kleinste tent (Charlie) bomvol. Een show waar voor het publiek en de band zelf geen moment tijd voor rust was. Alle nummers werden aan elkaar gejast met een snoeiharde riff uit ‘Robot Stop’. Muziek om op te springen, raggen, moshen en te crowdsurfen. Was je er niet bij? Balen…onvergetelijk! Zie je een keer een evenement van ze voorbijkomen? Kaartjes kopen! Krijg je nooit spijt van… (tenzij je daar met krukken gaat staan).

2. De Likt

Oke, misschien al iets te groot voor Muzileaks-begrippen, maar ze zijn geniaal. Waar je ze ook neerzet, ze krijgen de zaal plat. De X-Ray, waar net 1.000 mensen in kunnen was een aantal maatjes te klein voor dit zooitje ongeregeld uit Rotterdam. De loods heeft het te verduren gehad en is weer toe aan reparatie. Nee, hier kom je zeker niet voor je rust…

1. Bohemian Betyars

Je verstaat er geen reet van, maar met hun Hongaarse Balkan zorgen ze voor kostelijk vermaak! Sta niet gek te kijken als je dansende of zelfs crowdsurfende planten (daar zijn ze weer) ziet gaan. Ook de zanger is gek genoeg om zich samen met de geliefde plant in kwestie naar de harde ondergrond van het podium te storten. Ga ze live zien. Het is één groot feest (groter dan bij nummer 5 in dit lijstje). Geen voet blijft op de grond staan. Tenzij de liters dansende bier op de grond zijn opgedroogd tot één grote plakkende pleuriszooi, dat kan natuurlijk ook…

Twee bonus muziekjes

Twee extra namen die te groot zijn voor Muzileaks, maar die je wel sowieso live gezien moet hebben:

The Rumjacks

Gewoon… Irish folk punk rock á la Flogging Molly, Dropkick Murphys, The Stanfields, etc. Misschien minder bekend, maar zeker niet minder goed. En ook zeker geen minder feestje als zij op de plankjes staan te jengelen :). Live zien? JA! Geheid springen geblazen:

AURORA

Tot slot een artiest die je niet zo snel verwacht in het rijtje Muzileaks-tips. Maar áls je de kans krijgt haar live te zien…doen! Ze heeft een machtig mooie stem en neemt je met haar zweverige stem en dansjes mee in haar muzikale wereld. Ze staat te genieten als een klein meisje wiens droom bij elk nummer steeds weer opnieuw uitkomt, waarvoor ze haar dankbaarheid na elk nummer aan het publiek toont: AURORA. Kippenvel…

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.