VENHILL: Grunge-Rock Psycho Punk

Venhill

Een band van de toekomst: VENHILL. Ze combineren vele invloeden vanuit o.a. Soundgarden, Queens of the Stone Age, Nirvana, John Coffey, My Baby, Tame Impala en Nina Hagen. A.s. donderdag 18 januari staan ze op Altersonic in de Drie Gezusters in Groningen.

Zelf zetten ze hun creaties onder de noemer “Grunge-Rock Psycho Punk”. Zie het als een band die alles kapot maakt, maar met een glimlach. Inclusief vuige grunge-riffs, manische uithalen en raggende punk-beats. De psycho-liefdesbaby van Soundgarden en John Coffey. Maar dan wel met vrouwelijke vocals.

De vier jonge honden van VENHILL hebben elkaar leren kennen via hun eerste lokale bandjes uit hun geboortestad Alphen a/d Rijn. Vervolgens zijn ze bij elkaar gekomen met een gemeenschappelijk doel: het conservatorium. Inmiddels zitten ze verspreid over Amsterdam, Utrecht en Haarlem.

Onlangs hebben ze de Grote Prijs van de Bollenstreek gewonnen. Na onder andere een uitverkochte releaseshow in Gebr. De Nobel en een support voor Navarone is VENHILL hongerig naar meer.

Onderscheidingen

Ze zijn nog maar net bezig, maar hebben nu al heel wat onderscheidingen op hun naam staan:

  • Winnaar Grote Prijs van de Bollenstreek 2017
  • Voorprogramma Navarone Paard van Troje
  • Winnaar Battle of The Bands 2016 (Alphen aan den Rijn)
  • Finalist Unicef Talent Battle
  • Winnaar Popsport Zuid-Holland 2016

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *