Total Seclusion geeft de trap in je ballen die je verdient

Een punkband met invloeden uit de hardcore punk, garage, ska, indie, metal en een vleugje krankzinnigheid. Met lyrics gebaseerd op alles wat ze frustreert en fascineert, chaotische liveshows en soms schizofrene stijlveranderingen hebben ze de power en trap in de ballen die we allemaal verdienen. Dat is hoe Total Seclusion uit Amsterdam zichzelf omschrijft.

Heb je ook weleens dat je je afvraagt: ‘verdomme wat een goeie band, maar waarom zijn ze niet zo bekend (en dat je ook denkt “hé, dat rijmt!”) ?’. Dat heb ik dus bij Total Seclusion. Zó lekker, zó divers. En het is niet alleen maar rammen, maar het is ook instrumentaal beheerst en tekstueel doordacht. Hoor dan:

Total Seclusion – Dear Abu

Van covers van NOFX en Nirvana naar een eigen sound

Het begon allemaal in 2013, toen ze na een System of a Down-concert besloten een project aan te gaan zonder concrete plannen. Ze begonnen met covers van o.a. NOFX, Nirvana en System of a Down, totdat ze zich gingen focussen op (melodische) hardcore punk. Hun eerste CD uit 2015 was nog geen goeie afspiegeling van wat ze wilden: een eigen sound creëren. Uiteindelijk is dit gelukt doordat elk bandlid zijn invloeden uit andere muziek heeft gehaald: ska, metal en hiphop (al hoor ik zelf de hiphop er niet doorheen). Zo werden hun nummers een stuk unieker en eigenzinniger.

Total Seclusion – S.P.H.

Stappen naar professionaliteit

In 2016 wonnen ze de Flinty’s Troffee, die toegang bood tot de Rob Acda Award 2017 voorrondes en het Young Art Festival 2017 in Beverwijk. In 2017 wonnen ze ook de Popprijs van Amstelland, als eerste punkband ooit in die bandwedstrijd. In 2017 kwam self titled album ‘Total Seclusion’, met daarbij een releaseshow in een uitverkochte Sugar Factory. Tot slot kwam er in 2019 een extra gitarist bij waardoor liveshows professioneler en completer zijn geworden. En nu is het tijd om door te knallen!

Total Seclusion – Rethink

Nieuwe muziek

Momenteel focussen ze zich volledig op nieuw werk. Nog steeds vormt punk de rode draad, maar ze geven ook aan dat bands als The Hives en Together Pangea, gemengd met een rock ‘n roll randje langzaam de inspiratiedoos binnen sluipen. In mei dit jaar zijn ze de studio in gegaan om nieuwe singles op te nemen. Hopelijk komt nieuw materiaal snel online 🙂 .

En hoe ze live zijn? Zo dus:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.