Blues Rock á la Royal Blood

The Graveltones

Voor de fans van The White Stripes, Royal Blood en Reignwolf een fijne band: The Graveltones. Deze tweekoppige Blues Rockband uit Londen startte in 2011, maar heeft (hoe bizar ook!) nog maar weinig bekendheid gekregen. Veel te weinig. De setting doet erg denken aan Royal Blood: één gitarist, één drummer en een heerlijk stuk krijsende chaos.

Ontstaan

De band mag dan wel in Londen zijn ontstaan, zowel Jimmy O (zang & gitaar) als Mikey Sorbello (drums) komen uit Australië. Ze ontmoetten elkaar in de wereldberoemde muziekwinkel en -studio “Tin Pan Alley” in Londen. Drie dagen later speelden ze hun eerste optreden: daar was opeens een nieuw bandje. Hoogtepunten waren de tour door Engeland met hun eerste album in 2013 als voorprogramma van Rival Sons en hun optreden op het Download Festival. Buiten hun thuislanden Engeland en Australië hebben ze nog weinig bekendheid gegenereerd.

Hun beste nummer, You’re No Good, hebben ze niet eens op YouTube staan. Dan maar Spotify, hieronder. Maar luister ook zeker de drie nummers daaronder, wel op YouTube! 🙂

Live zien

Bang Bang

I Want Your Love

Catch Me On The Fly

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.