Ron Gallo: Garagerock & Roll

Ron Gallo

ron_galloIn Februari dit jaar kwam Heavy Meta uit, het tweede album van Ron Gallo. Een jongen met afro uit Philadelphia, maar momenteel woonachtig in muzikale bakermat Nashville. Hij maakt rauwe garagerock met invloeden uit de rock & roll, punk, hardrock en psychedelica. En dat met een overvloed aan reverb over zijn zang en een rijkelijk Fuzz-gehalte over zijn gitaar. Te vergelijken met The Seratones en The Growlers.

Heavy Meta is een aaneenschakeling van 11 chaotische nummers. De nummers gaan alle kanten op, evenals zijn stem en gitaar. Het varieert van harde oerkreten naar ingetogen gitaarwolken. Uiteindelijk betekent het album de uitlaatklep van Ron Gallo na heftige tijden en persoonlijke groei. Hij beschrijft vooral op een confronterende maar cynische toon hoe de wereld naar de klote gaat.

Het is een plaat die zeker de moeite waard is. Het is duidelijk te horen dat hij ondanks zijn jonge leeftijd al heel wat ervaring heeft. Met die ervaring + zijn persoonlijke groei zal hij ooit de wereld veroveren.

 

Foto: rongallomusic.com

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *