Rhinorino: Utrechtse Sexy Stoner Rock ‘n Roll

Rhinorino

Op zaterdag 25 november 2017 stond Paceshifters in Rotown. Leuk, maar het voorprogramma maakte meer indruk. Het was Rhinorino met zijn Sexy Stoner Rock ‘n Roll die de show stal.

Met een inspiratiebom van Queens of the Stone Age, Eagles of Death Metal en Foo Fighters is wel duidelijk wat je kunt verwachten. Heerlijk uptempo jengelende gitaren, straffe drumpartijen en het niet aanhouden van de standaard vierkwartsmaat. Ze zijn af en toe lekker a-ritmisch, maar wel in positieve zin!  Ook in de zang met reverb zijn de inspiratiebronnen verdomd goed te horen.

Live voert de drumster de boventoon. Stiekem steelt zij gewoon een beetje de show. Niks geen drumstel achter op het podium, gewoon lekker vooraan zitten knallen.

Rhinorino is medio 2013 begonnen met Pim, die van de drums naar de gitaar overstapte om songs te schrijven met Suus op de drums, en wisselende bassisten. In 2015 mochten ze meereizen met Popronde en werd het toch wel tijd voor een vaste bassist. Sinds 2016 spelen ze in de vaste bezetting met Sytse op de bas.

In februari 2016 kwamen ze met hun eerste EP Today. Anderhalf jaar later kwam EP nummer twee: Another Cocktail. In 2017 hebben zijn ze steeds meer gaan spelen, met o.a. hun vrienden van Paceshifter en hebben ze zich aangesloten bij boekingsbureau SOZ concerts. Momenteel werken ze aan hun debuut ‘full length’ plaat.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *