Navarone scheurt nieuw album Oscillation open

Navarone

Navarone - Oscillation (2017)

Afgelopen vrijdag 20 januari speelde Navarone de release show van hun derde album Oscillation in Doornroosje in ‘hun’ Nijmegen. Met Snake, Lonely nights en Showtime scheuren ze het album open. Om deze vervolgens geleidelijk aan weer terug dicht te lijmen met meer soepele en tedere rock tot aan het meest gevoelige nummer en albumafsluiter Don’t belong.

Ook in dit album brengen ze heerlijk harde herrie (en rock). Er zijn invloeden te horen van Triggerfinger, Birth Of Joy, Foo Fighters en Led Zeppelin waar af en toe nog een vleugje De Staat doorheen dwarrelt (zoals in het nummer Soon I´ll be home).

Leuk feitje #1:
Uriah Heep had Navarone als voorprogramma en noemde de band als beste support acts die ze ooit hebben gehad.

Leuk feitje #2:
Voordat de band ‘Navarone’ heette, speelden de meeste bandleden al samen onder een andere naam. Toen speelden ze al als support act van The Golden Earring. Het was ook Barry Hay die de uiteindelijke bandnaam heeft voorgedragen.

Leuk feitje #3:
Hun eerste twee albums hebben ze opgenomen in muziekstad Nashville waar ze samenwerkten met Vance Powell, de producer van o.a. Beck en Jack White.

Leuk feitje #4:
Jack Daniel’s Nederland heeft voor hun campagne ‘Future Legends’, waarin ze aanstormend talent in beeld brengen, een documentaire over Navarone gemaakt.

Leuk feitje #5:
Speciaal voor een commercial van Grolsch hebben ze het nummer Kickin My Can geschreven.

Ze hebben dus al genoeg ervaring en hoogtepunten op zak. De verwachting is dat ze met dit album nog meer gaan scoren.

https://www.youtube.com/watch?v=0Mxt_lMrj94

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *