Louis Berry: 70% Rock, 30% Roll

Louis Berry

In zijn jeugd luisterde hij naar Tupac, totdat hij op zijn 20e Johnny Cash ontdekte. Geïnspireerd door Tupac’s teksten en Johnny Cash’s rock & roll is hij vanaf 2013 zelf muziek gaan maken. En zo ontstond een nieuwe muzikant: Louis Berry.

Louis Berry - Muzileaks

© Getintothis

Vergelijkbaar met…

Zijn rebelse stijl doet veel denken aan rock & roll-grootheden als Johnny Cash en Jerry Lee Lewis. Zijn schrale stem en de distortion op zijn gitaar maken het nog rebelser. Daarnaast zegt Berry ook te zijn beïnvloed door Sam Cooke en Bob Dylan. Dit in schril contrast met de mainstream singer songwriters met wie Berry wordt vergeleken, zoals Jake Bugg, Alex Turner en Miles Kane.

Klaar voor Nederland

Al na twee optredens tekende Berry een platencontract. In 2015 speelde hij een set voor BBC Introducing, welke veel interesse opwekte voor zijn eerste track .45. Later dat jaar kwam hij met zijn debuut-EP Rebel. Ook deze zorgde voor veel positieve reacties en kreeg veel steun van grote radiostations.

BBC Radio 1 sprak over “hottest record”, Juice FM (uit zijn geboortestad Liverpool) was groot fan en het heeft de top vijf van de week op XFM bereikt. Onlangs publiceerde GetIntoThis.co.uk de “Top 10 Alternative scouse anthems for Global Scouse Day” (Scouse is het accent dat in Liverpool wordt gesproken). Louis Berry’s She Wants Me staat op nummer 1.

Na verschillende festivals in 2015, is hij in 2016 door Engeland gaan touren. Nu wordt het toch weleens tijd dat hij Nederland gaat veroveren. Hij stond in 2017 op vrijdag 14 april op Paaspop.
Persoonlijk favorietje: 25 reasons van de EP Rebel. Een lekker vlot nummer; 70% rock, 30% roll.

 

Foto: getintothis.co.uk

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *