Creeper – Be My End

Creeper - Muzileaks

Creeper; wat is dat eigenlijk voor band? Een band waarbij ik echt niet zou weten wie de die hard fans zijn. Dus tot welk publiek ik me nu richt…? In ieder geval; 18 juni brachten ze een single uit die ik wel het leaken waard vond: ‘Be My End’.

Is het pop? Is het punk? Nee, het is horror punk gothic rock dinges!

Zelf noemen ze het op hun Facebookpagina punk. Ergens anders las ik weer punkrock, wat wel voor aan aantal nummers geldt: ‘Black Rain’ (even intro skippen tot 0:38) en ‘Suzanne’ bijvoorbeeld (zie ook onderaan). Die hebben toffe gitaarriffs die daar bij passen, waarbij ‘Black Rain’ me erg aan Billy Talent doen denken, zeker qua zang. Maar zodra ze bij het refrein belanden, gaat het meer de emo kant op. Dan doet het me meer aan My Chemical Romance en 30 Seconds to Mars denken. Wikipedia heeft dan ook wel gelijk; zij noemen het ‘horror punk’ en ‘gothic rock’ wat de band maakt.

Poppy punky single

Een aparte band, vind ik zelf, maar op 18 juni kwamen ze dus met single ‘Be Your End’ wat wel lekker bleef hangen. 31 juli komt het album (pas hun tweede) uit.

Ik ga er niet te veel over lullen, gewoon luisteren. Bij ‘Be My End’ kan je trouwens best skippen naar 00:40. Hier wordt meteen duidelijk dat ze ook qua clips erg geïnspireerd zijn door bovengenoemde emo-bands:

Be My End

Verder zijn deze nummers ook zeker de moeite waard:

Suzanne
Black Rain
Black Mass

Dit vind je misschien ook leuk...