Bike Thiefs: postpunk uit Canada

Een band die al even bezig is, maar die ik laatst pas ontdekte: Bike Thiefs. Zeker een aanrader voor liefhebbers van Fontaines D.C., The Murder Capital, Shame en Feet.

In 2014 kwamen ze met hun eerste EP. Deze bracht niet zoveel teweeg, ook in thuisland Canada niet. Het werd gezien als te snel gemixt en afgeranseld. Toch zaten er wel nummers met potentie tussen, zoals Tiller’s Gate en Basic Cable.

De volgende EP, die een jaar later uitkwam, mocht ook nog geen potten breken. Het was ruiger dan het vorige, maar werd niet per se meer gewaardeerd. Eigenlijk was het één en al rammen, zonder pauzes tussendoor. Vermoeiend om naar te luisteren.

Maar toen kwam in 2017 EP ‘Lean Into It’. Opener Destination Wedding grijpt meteen je aandacht:

De heerlijke riff zorgt ervoor dat de song nog wel even blijft hangen. Voor het eerst hebben ze een EP samengesteld met ruige en rustigere nummers. Makkelijker luisterbaar en meer geaccepteerd door in eerste instantie Canadese media, maar nu langzamerhand is er ook potentie tot buitenlandse glorie. Melatonin is een voorbeeld van een track waarin de EP wat gas terugneemt, terwijl het stevig genoeg blijft om niet uit de toon te vallen:

In 2019 bracht de band nog een single uit: Hockey Dad. Dit klinkt veelbelovend. Hopelijk komen ze snel met een compleet album. Het wordt na drie jaar best wel weer tijd voor wat nieuws! 🙂

Dit vind je misschien ook leuk...