8°6 Crew: Franse ska / reggae

8°6 Crew

De laatste leak ging over Frans/Duitse crossover met o.a. ska. En we blijven nog even bij de Franstalige ska/reggae. Deze keer gaat het over 8°6 Crew. Zeer vermakelijk! En met de warme dagen die je nu vooral thuis moet doorbrengen een welkome aanvulling op je leven. Het is een raadsel met hoeveel man 8°6 Crew wordt gevormd. Op hun Facebook staan tien namen, op een andere site acht, en op foto’s staan ze meestal met acht, maar soms negen of vijf. Blijkbaar zijn ze met genoeg man om zichzelf niet meer als band maar als ‘crew’ te zien.

Hoe dan ook: 8°6 Crew. Ze bestaan blijkbaar al sinds 1995, maar ik kende ze nog niet. Veel buiten Frankrijk spelen doen ze helaas niet. Af en toe een showtje in Zwitserland, Duitsland of Engeland. Jammer en toch ook vreemd dat de band nog geen stappen in ons landje heeft gezet. Maar weinigen kennen het. Vreemd, want je kunt je toch wel voorstellen wat voor feestje ze kunnen veroorzaken met deze fijne deuntjes:

In 1999 brachten ze hun eerste LP ‘Bad Bad Reggae’ uit. Vieille France (zie boven), werd toen de grootste hit. Twee jaar later volgde een EP, maar vervolgens kwam er een radiostilte van 9 jaar. In 2010 reünieerden ze zich om weer een album te brengen. Dit moest ook weer 7 jaar wachten op een opvolger. Dit album, ‘Working Class Reggae’ genaamd, word samen met het 18 jaar eerder uitgebrachte debuutalbum gezien als het beste werk van de band. Tot slot kwam weer een jaar later, in 2018, Dub Clash. Een album dat werd gemaakt in samenwerking met The Downsetters, maar nooit hoge ogen (of oren) heeft gegooid.

Uiteindelijk zou Promesses, afkomstig van ‘Wordking Class Reggae’ de grootste hit worden:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *